Handhavers van gemeente Dijk en Waard zijn deze vakantie bezig met het labelen van zwerffietsen bij Middenwaard, Centrumwaard, de Broekerveiling, het station en een aantal bushaltes. De blauwe labels waarschuwen dat de ongewenste fietsen binnenkort zullen worden verwijderd. Daarna hebben eigenaren nog dertien weken de tijd om ze op te halen bij het fietsendepot.

Begin december zijn ruim 1.200 ongewenste fietsen op de aangewezen locaties voorzien van een biologisch afbreekbaar koordje. Alles wat er tijdens de vakantie nog staat wordt gelabeld. Boa Jeroen Veltkamp: "We brengen blauwe labels aan om het stuur van de weesfiets en scannen deze vervolgens. In ons systeem leggen wij gegevens vast over de fiets: vanaf welke datum de fiets gelabeld is en waar deze zich bevindt. Op de dag van het weghalen van de fietsen maken we foto’s van de fiets op de plek en detailfoto’s van specifieke kenmerken als een sticker, kras, deuk of bel.” Eenmaal op het depot wordt gecheckt of de fietsen staat geregistreerd als gestolen. Zo niet, dan wordt deze aangemeld bij verlorenofgevonden.nl.

"We doen er alles aan om in de winkelgebieden en het stationsgebied de omgeving zo opgeruimd mogelijk te hebben en houden. Zodat bezoekers eenvoudig en veilig hun fietsen kunnen parkeren. Het tweejaarlijks opruimen van weesfietsen draagt bij aan een opgeruimd Dijk en Waard.”

De gemeente is wat tegenstrijdig over de opruimdagen. Er wordt gemeld dat fietsen drie dagen na aanbrengen van het label worden verwijderd, maar ook dat ze begin januari worden opgehaald. Hoe dan ook, eigenaren kunnen er maar beter snel bij zijn, anders moeten ze 20 euro administratiekosten betalen voor de opslag in het fietsendepot.

Alle fietsen die er na dertien weken nog staan, en nog goed bruikbaar zijn, gaan naar een goed doel zoals vorig jaar Oekraïense vluchtelingen. De rest wordt wordt gestript van bruikbare onderdelen en gaat daarna naar de schroothoop. Meer informatie op dijkenwaard.nl. (foto: gemeente Dijk en Waard)
Pin It
Bekeken: 683x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/