Gelukkig is er op de daken nog ruimte voor het paard van Sinterklaas, maar op straat komt er geen mens meer tussen. Dat was dinsdagmiddag het beeld in en om de Alkmaarse binnenstad. Stapvoets gingen de auto's over Kanaalkade, Friesebrug en Nieuwe Schermerweg. En niet alleen daar.

Wie snel van het werk naar huis wilde op pakjesavond kwam bedrogen uit. Zelfs fietsers hadden moeite om voorbij deze drukte te komen. Voetgangersstoplichten bleven langer op rood staan om nog enige doorstroming veilig te stellen voor het autoverkeer. Maar er was dus eigenlijk geen doorkomen aan, voor niemand. Ook de bussen liepen vast in deze dinsdagse monsterspits.

Oorzaak van dit alles was een groot ongeluk bij de Leeghwaterbrug, rond 14.30 dinsdagmiddag. Daardoor bleef een deel van de Alkmaarse Ring langere tijd niet toegankelijk. De kwetsbaarheid van de infrastructuur van Alkmaar werd zo wel weer pijnlijk duidelijk: er zijn te weinig alternatieven en dus eindigde de spits in wat de politie al vreesde, een groot verkeersinfarct.

Pin It
Bekeken: 5097x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/