De Dijk en Waardse wethouder Annette Groot gaat per 1 januari stoppen. Voor de politicus vergt het werk een te zware wissel op haar privéleven. "Ik vind het ontzettend jammer om te stoppen, maar ik kies nu voor mijn gezondheid."

Annette Groot is al bijna 25 jaar actief in de lokale politiek. Eerst als fractievertegenwoordiger, daarna raadslid en vervolgens per 2019 wethouder namens Senioren Dijk en Waard (SDW). "Wethouder zijn is een voorrecht, maar de verhouding tussen werk en privé begint nu effect te hebben op mijn gezondheid", legt de Heerhugowaardse uit. "Ik moet dus verstandig zijn. Voor mezelf, maar ook voor het college, de gemeenteraad en de partij, want ook die verdienen iemand die zich honderd procent kan inzetten."

Als wethouder hield Groot zich onder andere bezig met onderwerpen op het gebied van welzijn, openbare ruimte, klimaatadaptatie en recreatie. Ook was ze verbonden aan grote woningbouwprojecten als De Draai. (Tekst gaat verder onder de foto)

Vorige maand onthulde wethouder Groot samen met kunstenaar Martijn Sandberg en leerlingen van school De Nieuwe Draai een kunstwerk in nieuwbouwwijk De Draai. (Beeld: Gemeente Dijk en Waard)


Dat Groot binnenkort afzwaait als wethouder, betekent niet dat ze ook stopt in de gemeentepolitiek. Sterker nog: opnieuw de gemeenteraad in wordt niet uitgesloten. "Annette zal nu even afstand nemen om haarzelf en de partij te laten wennen aan de nieuwe situatie, maar zal zeker aan de partij verbonden blijven en mogelijk op termijn weer een nieuwe plek vinden", vertelt een woordvoerder van de partij Senioren Dijk en Waard (SDW).

Het is vooralsnog niet duidelijk wie de opvolger van Annette Groot wordt. SDW heeft drie raadsleden in de gemeenteraad.
Pin It
Bekeken: 1141x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/