Eigenlijk is het een mooi cadeau voor alle inwoners van Heiloo, dus had de heropening niet op een betere dag gepland kunnen worden. De sinterklaasliedjes ontbraken dan misschien, maar de entree van de volledig vernieuwde bibliotheek was voor de gelegenheid wél ingepakt in sinterklaaspapier. Om 09:00 werd de bibliotheek ceremonieel uitgepakt. “Ik was benieuwd hoeveel mensen er zouden komen. Maar het stond helemaal vol!”, laat een verrukte directeur Dilly van Empel weten.

"Wij tellen de nachtjes tot wij hier ook naartoe verhuizen", laat burgemeester Mascha ten Bruggencate vervolgens doorschemeren. Want de gemeente laat nog tot het einde van het jaar op zich wachten. Dan zijn ook de lege meters die nu nog te zien zijn opgevuld. En daar kan ook Van Empel nauwelijks op wachten. "Mensen komen hier voor een paspoort. Mensen die misschien nooit in een bibliotheek zijn. Het Sociaal Team komt achterin. Voor afspraken met wethouders en de burgemeester kun je zo door lopen naar de andere kant."

Niets moet, alles mag. Laagdrempeligheid staat hoog in het vaandel bij de bibliotheek (foto: Streekstad Centraal)


Ook de medewerkers zijn enthousiast over de verbouwde locatie. "Het is overzichtelijker. Bij de Strandwal hadden we niet onze gehele collectie van 30.000 titels. Ook klanten kunnen titels sneller vinden", laat één van de medewerkers weten. Dat titels sneller en makkelijker gevonden kunnen worden zou een positief effect kunnen hebben op het gemiddelde aantal titels dat nu per maand de deur uit gaat. Dat zijn er zo’n 10.000. Bovendien is de bieb voortaan een uur langer open, want al om 09:00 uur gaan de deuren open.

Het jasje mag dan misschien nieuw zijn, voor de rest verandert er niet veel als het aan de bibliotheekdirecteur ligt: "We hopen laagdrempelig te blijven, je hoeft niks. Zo zijn we altijd geweest en dat willen we ook echt zo houden. Iedereen is welkom. En als je niks mee naar huis neemt, hoef je ook niet lid te worden."
Pin It
Bekeken: 537x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/