De 76-jarige man die verdacht wordt van het vermoorden van het oud-raadslid Henk Vroegop (79), moet vrijdag voor de rechter komen. Het lichaam van de Pancrasser werd op 4 januari gevonden op zijn eigen erf. Vroegop was een bekend gezicht in het dorp, een markante man.

Het kwam dan ook als een schok toen hij begin dit jaar om het leven werd gebracht, schrijft mediapartner NH. Al snel werd Trevon L. opgepakt. Het zou gaan om een man die op zijn terrein woonde en mogelijk ook bijna 3.000 euro van Vroegop stal. Dat is waar het Openbaar Ministerie de 76-jarige man van verdenkt. Hij zou het slachtoffer die ochtend hebben geobserveerd terwijl die aan het bellen was op een stoel. Daarna zou hij Vroegop hebben geslagen en gestoken. Op beelden is volgens het OM vervolgens te zien dat hij zijn lichaam naar een schuurtje sleept. “Ik heb dit nooit gepland, ik handelde in een waas”, aldus de verdachte in een eerdere zitting.

Hendrik Vroegop was een markante man. Voor zijn dood handelde hij in artikelen voor de paardensport. Ook is hij berispt voor het illegaal verkopen van ontwormingsmiddelen. Maar de meeste bekendheid krijgt de man als lokale politicus. Hij stelt zich verkiesbaar voor het CDA in de toenmalige gemeente Langedijk, maar wordt door onenigheid in 2005 uit die partij gezet. Als reactie daarop start zijn eigen partij: Kleurrijk Langedijk. Een harde werker, volgens collega's. Maar achter gesloten deuren speelt er meer. Uit documenten blijkt dat hij in 2012 beschuldigd wordt van het mishandelen van zijn dochter. Vroegop was vader van tien kinderen. In rapportages is ook te lezen dat hij in 2011 in aanraking is geweest met justitie.

Ditmaal voor het mishandelen van zijn toenmalige vrouw. Hiervoor zou hij zijn veroordeeld tot een gevangenisstraf. De Pancrasser kwam bij de gereformeerde kerk en vanuit zijn overtuiging biedt hij onderdak aan verschillende personen op zijn terrein en in zijn huis. Volgens de politie is vrij snel na de moord duidelijk dat iemand binnen zijn kennissenkring verantwoordelijk is voor zijn dood. Op 5 januari, een dag na de moord, wordt de 76-jarige Trevon L. aangehouden. Hij zou wonen op het terrein bij de man.
Pin It
Bekeken: 1136x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/