Een Fries rechercheonderzoek heeft geleid naar de vondst van een drugslab in Heerhugowaard. De politie heeft vier Heerhugowaarders, een Zaandammer en twee mensen zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden.

Het onderzoek startte na een anonieme tip. Een voormalige hennepkwekerij werd gevonden in het Friese Oudehaske. Via die kwekerij kwam de politie vier van de aangehouden mannen op het spoor. Naast de aanhoudingen zijn er de afgelopen tijd ook meerdere panden onderzocht. In de gebouwen vond de politie onder andere vuurwapens, contant geld en verdovende middelen. Maar dus ook een drugslab. De politie laat weten dat het gaat om een bedrijfspand aan de Heerhugowaardse Einsteinstraat. In het gebouw zijn grondstoffen gevonden voor synthetische drugs en materialen die gebruikt worden bij het maakproces. Inmiddels heeft burgemeester Maarten Poorter het pand voor een half jaar gesloten. "We willen een duidelijk signaal geven waarom we een pand sluiten. Het pand wordt zichtbaar ‘aangeplakt’ en we communiceren deze sluiting daarom ook actief naar onze inwoners en ondernemers."

De politie heeft beslag gelegd op bankrekeningen, een cryptowallet, garageboxen, auto's, mobiele telefoons en luxegoederen. De speciale politiedienst Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) onderzoekt om welke drugs het precies gaat. De verdachten zitten vast en worden verhoord.
Pin It
Bekeken: 1402x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/