Die grote, grote zak waar de hele wereld wel in past, die is na dinsdag 5 december niet meer te zien in de straten van Heiloo, maar de gemeente zorgt er wel voor dat andere grote zakken die plek gauw genoeg weer innemen. Want Heiloo mag weer gaan 'tegelwippen'. "De gemeente heeft de ambitie om in Heiloo zo veel mogelijk tegels te vervangen door groen."

In het najaar wordt veel in de tuin gewerkt. Het mag dan koud zijn, het is toch een goed moment om wat nieuw leven in de grond te stoppen. "December is een goede maand om wortelgoed te planten", schrijft de gemeente Heiloo. Bomen en haagplanten bijvoorbeeld. "Ook biologische voorjaarsbollen kunnen nu alvast de grond in", voegt de gemeente nog toe. En dus moeten de stenen de tuin uit, zodat er planten in kunnen.

Vergroenen is belangrijk, vindt de gemeente. "Voor veel dingen: piekbuien opvangen, hittestress voorkomen en biodiversiteit bevorderen." Stenen oppervlaktes zijn een probleem bij zware regenval, een plantrijke bodem kan veel meer vocht opnemen. Heiloo wil daarom niet alleen de openbare ruimte groener maken, maar ook particulieren helpen bij het verduurzamen van hun tuin.

Op vrijdag 8 en vrijdag 15 december kunnen inwoners van Heiloo een eigen 'big bag' op komen halen. Dat kan tussen 11.30 en 13.30 uur bij de Milieustraat (Rosendaal 2). Inwoners kunnen zich dan melden in het kantoortje recht tegenover de ingang van het terrein, de 'portiersloge' noemt de gemeente dat. Vervolgens kunnen tuinbezitters de zak op een handige plek vooraan op hun erf zetten en vullen met alle stenen die plaats maken voor groen. De volle zakken worden door de gemeente gratis opgehaald. Voor extra informatie: zie de website van het Klimaatplein.
Pin It
Bekeken: 566x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/