Hans Romeyn heeft de gemeentelijke erepenning van Heiloo in ontvangst genomen. Daarmee bedankt de gemeente waarvan hij zestien jaar burgemeester was hem voor zijn inzet en grote betekenis voor Heiloo. "Niet meer dan passend", betitelde de huidige burgemeester Mascha ten Bruggencate deze geste. Romeyn reageerde verrast.

De uitreiking van de erepenning kwam ook op een onverwacht moment. Burgemeester Romeyn nam afscheid in de coronaperiode, toen er nog maatregelen van kracht waren en er dus geen grote afscheidsreceptie in zat. Donderdag was Romeyn voor een andere gelegenheid aanwezig in het oude gemeentehuis van Heiloo. Er was namelijk een 'afscheidsreceptie' voor dat gebouw georganiseerd, om de overgang naar het nieuwe te markeren. Al had Romeyn achteraf bij dat woord al een vermoeden kunnen hebben.

"Er is iets, dat zijn we gewoon vergéten met z'n allen", begon burgemeester Ten Bruggencate in haar verhaal over verhuizen, inpakken en uitpakken. "Iets dat we willen rechtzetten... En dan kijk ik jou aan, Hans." Toen zal de oud-burgemeester zich al wel hebben gerealiseerd dat er iets te gebeuren stond. Niet veel later werd hij naar voren geroepen om de gemeentelijke erepenning van Heiloo officieel in ontvangst te nemen. Hij bracht een oude uitspraak van zichzelf in herinnering: "Ik moet geen gezeur hebben", geen straatnamen of ereburgerschappen of wat dies meer zij. Maar met de erepenning was Romeyn toch 'verguld': "Ik ben toch wel verrast", gaf hij toe.

Zestien jaar was Hans Romeyn burgemeester, haalde burgemeester Ten Bruggencate nog aan. Hij is voor veel inwoners van de gemeente nog stééds hun burgervader. "Waar is Hans?" krijgt zijn opvolgster nog wel eens te horen. Het bewijst hoezeer hij gewaardeerd werd, ziet burgemeester Ten Bruggencate. "Dat weten veel mensen, dat voelen veel mensen." Die waardering is nu concreet gemaakt met de gemeentelijke erepenning van Heiloo.
Pin It
Bekeken: 499x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/