De klokkentoren van Koedijk gaat in onderhoud. Het kenmerkende open torentje met klokkenspel en wijzerplaat, dat voor het 'Houten Kerkje' staat, is toe aan een opknapbeurt. Dat heeft de gemeente Alkmaar, waar dit deel van Koedijk onder valt, op dinsdag bekendgemaakt.

Een en ander betekent dat vanaf woensdag 4 oktober het carillon niet meer te horen zal zijn in het dorp. De klokken worden gerestaureerd. Ook het uurwerk wordt onder handen genomen. Verder wordt de verlichting gemoderniseerd. De onderhoudswerkzaamheden moeten medio november weer zijn afgerond, op maandag 20 november moet het kerkje van Koedijk zijn klokken weer hebben teruggekregen.

Het Houten Kerkje is een bijzonder monument. Het staat sinds 1947 op deze plek, nadat het gebouw eerst in de Wieringermeer had gestaan. Het torentje, dat geheel open is en dus een op het oog eenvoudige constructie, is naar Nederlandse begrippen zeldzaam. Een dergelijk torentje wordt wel 'klokkenstoel' genoemd.
Pin It
Bekeken: 1207x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/