De Broekhornerbrug wordt vanaf maandag 9 oktober aangepast. De brug tussen Heerhugowaard en Langedijk werd in 2014 vervangen en zorgt sindsdien voor trillings- en geluidsoverlast in de omgeving, meldt mediapartner NH Nieuws. De werkzaamheden duren tot eind november. Het autoverkeer wordt in die periode omgeleid.

Niet alleen zorgt de vervangende brug voor meer overlast, ook de hoeveelheid (zwaar) verkeer is toegenomen en er zijn in de omgeving flink wat woningen bijgebouwd. Om de overlast tegen te gaan, wordt de brug aangepast. Daar is ook behoorlijk wat tijd voor uitgetrokken "We ontkomen er niet aan de brug voor langere tijd af te sluiten", meldt de provincie in een brief aan omwonenden. "Dit omdat de werkzaamheden niet tegelijkertijd kunnen plaatsvinden, maar elkaar opvolgen."

De werkzaamheden bestaan onder meer uit het verstevigen van de liggers, waar het brugdek op steunt. Ook worden er 'stille' voegovergangen geplaatst en worden de platen met akoestisch materiaal aan de geleiderail bevestigt. Daarnaast wordt de aansluiting van de brug op het wegdek ook verbeterd en de slijtlaag vernieuwd.

Op sociale media reageren inwoners bezorgd. In de Facebookgroep 'Je bent Langedijker als...' waarschuwt Tjeerd dat de Vroonermeerweg in die periode ook tijdelijk dicht is. "Wie heeft dit verzonnen om tegelijkertijd alles af te sluiten?" Ook Lianne ziet beren op de weg. "Kan de Westerweg dit wel aan? Juist in oktober en november neemt het verkeer enorm toe." De Westerweg is dan deels ook dicht vanwege werkzaamheden. De fractie van Lokaal Dijk en Waard heeft college inmiddels vragen gesteld over de timing.

Fietsers hebben geen last van de werkzaamheden. Autoverkeer vanaf de Uitvalsweg in Langedijk hoeft overigens niet alleen over de Westerweg (N242). Omrijden kan ook via Papenhorn, de Westelijke Randweg, Nauertogt, de Schagerweg (N245) en de Provincialeweg (N504).
Pin It
Bekeken: 3163x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/