Ook in Noord-Holland Noord kampt de zorg met flinke persoonstekorten. Voor de Zorgcirkel wil het Rode Kruis in Alkmaar en Heiloo vrijwilligers gaan opleiden. Zij kunnen dan een helpende hand reiken in woonlocaties van de Zorgcirkel. De opleiding van het Rode Kruis wordt gratis aangeboden aan mensen die zich willen gaan inzetten.

Het werk in de locaties van de Zorgcirkel komt in principe neer op 'algemene dagelijkse verzorging', laat het Rode Kruis weten aan Streekstad Centraal. Bij de opleiding worden basisvaardigheden aangeleerd. "Denk hierbij aan het assisteren van zorgmedewerkers bij het wassen, aankleden en in en uit bed gaan van een bewoner", schrijft de organisatie. "Maar ook een luisterend oor bieden of praatje maken met bewoners behoort tot de werkzaamheden."

Vrijwilligers zijn oproepbaar in geval van nood, als de tekorten zo oplopen dat er zonder hun hulp geen goede zorg meer kan worden geleverd. Hoe dan ook maken ze 32 uur per jaar, om hun werkervaring op peil te houden. De opleiding is in basis een digitale opleiding, die weinig tijd in beslag hoeft te nemen.

Vrijwilligers zijn hard nodig, benadrukt het Rode Kruis. De hulporganisatie spreekt van een 'crisis in de zorg'. "Tijdens de coronapandemie hebben zorginstellingen als de Zorgcirkel ervaren dat in tijden van crisis alle hulp nodig is." Geïnteresseerden kunnen zich vrijblijvend aanmelden via de website van het Rode Kruis.
Pin It
Bekeken: 1037x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/