Als er laagvliegende politiehelikopters of rondrennende agenten in Heerhugowaard-Zuid te zien zijn donderdagavond: schrik niet. Van 18:00 tot 21:00 uur is dat het toneel van het programma 'Hunters'. De gemeente Dijk en Waard waarschuwt voor eventuele overlast.

In dit programma worden jongeren op de hielen gezeten door de politie, schrijft mediapartner NH. Hun taak is om uit handen te blijven van de agenten. Het spel wordt niet georganiseerd omdat het lollig is, maar om jongeren betrokken te krijgen bij het politiewerk. Voordat het startschot klinkt zal de politie uitleg geven over wat hun werk behelst. De deelnemers, die tussen de 12 en 23 jaar oud zijn, moeten creatief te werk gaan. Daarbij kunnen ze gebruik maken van de hele omgeving. Gillende en rennende jongeren zijn dus goed mogelijk. In Alkmaar is iets dergelijks al eerder georganiseerd (zie video).

00:00
55
00:00


Het komt dus vaker voor dat er in de provincie grote politieacties gehouden worden voor een programma. Eerder cirkelde er boven Texel twee Apache-helikopters die ingehuurd werden voor het AVROTROS-televisieprogramma 'Hunted'. Ook Alkmaar was vorig jaar het toneel van een grote achtervolging: maar liefst 100 jongeren probeerden de politie toen te slim af te zijn. "We willen het imago van de politie verbeteren", vertelde hoofdagent Wouter toen. Volgens hem is de afstand tussen de jeugd en de politie te groot. "We hopen dat de jongeren hierdoor makkelijker een praatje met de politie maakt."

De achtervolging van donderdagavond zal van start gaan bij Wijkcentrum De Zon en duurt tot een uur of 9 vanavond. Ook vanavond zijn we erbij, en daarvan zal morgen een artikel verschijnen.
Pin It
Bekeken: 2643x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/