Veel mensen zijn dinsdagmiddag getuige geweest van het zware ongeval in Oterleek. Het kan een trauma worden dat je nog jarenlang bijblijft, vertelt politiewoordvoerder Joey Brink. "Juist daarom is het belangrijk om contact op te nemen met Slachtofferhulp. Ze bieden niet alleen praktische hulp, maar zijn ook een luisterend oor."

Het is dinsdagmiddag niet alleen druk op de kruising van de Huygendijk (N508) en Dorpsstraat in Oterleek. Nog geen vijftien meter verderop zitten mensen op het terras van een restaurant. Rond 13:45 uur gebeurt het ongeval. Een 48-jarige fietser uit Heerhugowaard komt onder een vrachtwagen terecht. De hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter, worden opgeroepen. Maar zonder resultaat. Het slachtoffer overlijdt ter plekke aan zijn verwondingen. "Dat is natuurlijk een heftige gebeurtenissen voor mensen die even een terrasje pakken of bijvoorbeeld met de fiets over de Dorpsstraat rijden. Wij roepen getuigen op om contact op te nemen met Slachtofferhulp", vertelt woordvoerder Brink aan Streekstad Centraal. (Tekst gaat verder onder de foto)

Het slachtoffer overleed kort na het ongeluk. (Beeld: Streekstad Centraal)


Slachtofferhulp kan een helpende hand bieden in verschillende situaties. De organisatie ondersteund bijvoorbeeld slachtoffers van seksueel misbruik en dus ook getuigen van een verkeersongeval. "Je wil zo'n gebeurtenis misschien zo snel mogelijk achter je laten. Toch is het goed om jezelf de tijd te gunnen en emoties niet weg te stoppen", schrijft Slachtofferhulp. "Uit ervaring weten we dat het helpt om over de gebeurtenis te praten."

Al kort na het ongeval was de dienst Verkeersongevallenanalyse (VOA) van de politie ter plaatse. Een groot onderzoek werd opgestart bij de kruising in Oterleek. Volgens Brink is het onderzoek naar de toedracht nog niet afgesloten. "We hebben verschillende getuigen gehoord. Net als de chauffeur van de vrachtwagen. Hij bleek niet onder invloed en is inmiddels weer vrijgelaten." De man wordt voorlopig nog gezien als getuigen. Of hij binnenkort aangemerkt gaat worden als verdachte? "Dat is mij onbekend, maar ik verwacht voorlopig in ieder geval niet."
Pin It
Bekeken: 3407x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/