De woningnood is hoog. Ook in Heerhugowaard. En toch staan daar tientallen nieuwbouwwoningen van corporatie Woonwaard al maanden leeg. Wat is er aan de hand?

De ambitie van de gemeente Dijk en Waard is duidelijk: 10.000 woningen voor 2030. Woonwijken als Heerhugowaard-Zuid en De Draai worden uit de grond gestampt, maar ook binnen bestaande wijken wordt gebouwd. Zo ook aan De Klamp in Heerhugowaard. Naast het crematorium van Pieter Dekker zijn de afgelopen tijd tientallen heipalen de grond ingegaan. De bouw van de 59 appartementen is al maanden voltooid, maar geen enkele bewoner heeft een sleutel gekregen. "Hier hadden we geen rekening mee gehouden. Het streven is dat huizen zo kort mogelijk leeg staan, maar dat is in dit project niet gelukt", benadrukt woordvoerder Monique Kerssens van Woonwaard.

Laten we het eerst hebben over het project zelf. In samenwerking met de gemeente Dijk en Waard bouwen Woonwaard en Woonstichting Langedijk 79 sociale huurwoningen aan de Krusemanlaan in Heerhugowaard. Het gaat om 59 appartementen en 20 eengezinswoningen die modulair worden gebouwd. Dat wil zeggen: de gevels en vloeren komen direct uit de fabriek en worden als een soort boekenkast op locatie in elkaar gezet. "Hierdoor kunnen we de 79 huizen in hoog tempo realiseren", vertelde wethouder Nils Langedijk eerder. "De vraag naar huizen is groot en daarom willen we de komende jaren veel bouwen." Zoals we begin dit jaar schreven: de woningen worden nog voor de zomer opgeleverd. (Tekst gaat verder onder de foto)

De wachtlijst voor een sociale huurwoning is lang, daarom wilde Dijk en Waard snel De Klamp realiseren.


Tot zover de theorie. Want ook als onze verslaggever vrijdagmiddag bij de bouwlocatie rondkijkt is er nog geen enkele bewoner druk in de weer met het inmeten van een vloer of verhuizen van meubels. "Ja, dat klopt. Nog geen enkele huurder heeft een sleutel gekregen", vertelt woordvoerder Kerssens aan Dijk en Waard Centraal. Volgens de persvoorlichter van Woonwaard is vertraging ontstaan bij de bouw van de rijtjeshuizen op De Klamp. "Hierdoor is de omgeving rond het gebouw niet woonrijp en kunnen we geen sleutels afgeven. We streven ernaar dat huurders snel hun intrek kunnen nemen in de nieuwe woning, maar het moet wel veilig zijn. Dat is simpelweg nog niet het geval."

Inmiddels zijn er wel bezichtigen geweest bij de appartementencomplexen aan de Krusemanlaan in Heerhugowaard. Naar verwachting krijgen de toekomstige bewoners half september de sleutel.
Pin It
Bekeken: 2627x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/