Op acht grasvelden in Alkmaar zijn kinderen druk aan het zagen en het timmeren. Tenminste, als het niet hard regent. Langzaamaan verrijzen de JOL-timmerdorpen onder de bezielende leiding van vrijwilligers, zoals ieder jaar weer. Maar deze keer hebben ze een speciaal thema: 450 jaar Alkmaar Ontzet. "Ze zijn er allemaal heel erg enthousiast over."

"We hebben het terrein aangekleed in het thema en we lopen ook wel in kostuums rond. En aan het begin hebben we de kinderen een klein stukje over het Alkmaars Ontzet uitgelegd en geleerd", zegt Martijn Beukers van JOL Rekerhout tegen Alkmaar Centraal. De ingang bestaat uit een poort met een ophaalbrug. De brug heeft het rood-witte stadswapen met de toren, en poortwachten bedienen de brug. In het dorp zijn de kinderen lekker in de weer meet bouwen en ook andere activiteiten.

Aan de Oudieplas wordt achter een 'stenen' poort met rood-witte deuren ook gebouwd aan een dorp met het thema 450 jaar Alkmaar Ontzet. "We hebben allerlei groepen zoals de Geuzen, de Polsstokspringers, de Vlaggendragers... die zijn alle maal druk bezig met fantastische bouwsels uit de grond stampen", vertelt Sam Kuipers van JOL Oudieplas enthousiast. "Ik heb al kastelen gezien, ik heb al muren gezien, stadsmuren, poorten, paardenstallen... Alles wat met het thema te maken heeft komt hier langs op het veld."

"Het is echt fantastisch", vertelt een van de kinderen. "Allemaal leuke activiteiten, huttenbouwen allemaal met elkaar. Ook echt goede hulp van de uh ja, 'ouderen'". En waarom niet het nuttige met het aangename combineren? Hij blijkt een ondernemer-in-de-dop. "Ik heb een klein handeltje. Of nou, handeltje... Ik verkoop kleine spijkertjes voor stukjes hout."

De acht JOL-timmerdorpen worden eind volgende week weer afgebroken.
Pin It
Bekeken: 1815x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/