De verbinding op de Boekelermeer tussen Alkmaar en Heiloo  is onofficieel geopend. Nou ja, iemand heeft de afzettingen uit de grond getrokken en aan de kant gelegd. De route tussen De Middenweg en de Zuidbrug is nu dus te nemen, maar wel 'illegaal'. En rustig aan. Donderdagochtend maakten aardig wat bestuurders dankbaar gebruik van het hobbelige pad.

Al jaren vragen met name door ondernemers uit Alkmaar en Heiloo om De Middenweg-Zuidbrug verbinding eindelijk eens af te maken, maar dat gebeurt niet. De gemeenten hebben alweer heel wat jaren terug afgesproken dat de aansluiting er pas komt als de A9 is voltooid, zodat mensen in de omgeving geen last krijgen van het extra verkeer. Maar door allerlei tegenslagen is die aansluiting op de snelweg er op zijn vroegst pas in 2029. Overigens is de bereikbaarheid al verbeterd met de realisatie van de Olivijnstraat. De vraag is of dit niet tot meer verkeer heeft geleid.


Gemeente Heiloo heeft mediapartner NH Nieuws laten weten de afzettingen zo snel mogelijk te herstellen.


De eerste plannen voor een aansluiting op de A9 bij Heiloo liggen er sinds 1997. In dat jaar bepaalden gemeenten Alkmaar, Heiloo en Castricum meteen ook dat De Middenweg pas doorgetrokken wordt als die aansluiting op de snelweg klaar is.

In die 26 jaar tijd zijn de gemoederen meermalen wat verhit geraakt, vooral toen de A9-aansluiting er echt leek te gaan komen, en dan toch telkens weer niet. In november 2020 beschuldigde PvdD Alkmaar gemeente Heiloo de verbinding te dwarsbomen, om ervoor te zorgen dat gemeente Alkmaar meer investeert in de A9-aansluiting.

In april 2022 laaide de onvrede en frustratie onder ondernemers op. Rob Niele, voorzitter Ondernemend Alkmaar, en Rob van der Wal, bestuurslid bij Ondernemend Heiloo, zeiden het onbegrijpelijk te vinden dat De Middenweg niet werd voltooid. Van der Wal vond de bewering dat de verkeersdrukte toe zou nemen onzin. "Theoretische verkeersmetingen laten zien dat de (vracht)verkeersdruk afneemt in Akersloot wanneer de Middenweg geopend wordt. Ze houden stug vast aan de oude afspraken, terwijl het openen van deze weg meerdere problemen oplost." Overigens vreest gemeente Heiloo ook voor meer drukte in het oosten van het dorp.


Pin It
Bekeken: 2713x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/