Wie de laatste maanden niet op het westelijke deel van de Ring van Alkmaar is geweest, heeft wat gemist. Waar eerst het Koninklijke Ahrend gebouw stond, worden drie woontorens gebouwd. Projectleider Sander Bekkema van bouwer Van Wijnen verwacht dat de huizen eind volgend jaar worden opgeleverd.

De voormalige thuisbasis van de kantoormeubelgigant stond al tijden leeg en werd afgelopen najaar gesloopt. Op dit moment verrijzen daar drie gebouwen van 25 meter. In totaal bestaat het project Palet uit 146 appartementen. Het gaat om 65 huurappartementen, 48 sociale koophuizen en 25 vrijesectorwoningen. De appartementen hebben een woonoppervlak van 49 tot 99 vierkante meter.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Rond de gebouwen is veel ruimte voor groen. (Beeld: aangeleverd door Van Wijnen)


In het ontwerp is rekening gehouden met de groene omgeving. "De torens krijgen ook een groene aankleding met klimplanten", vertelt Bekkema aan Alkmaar Centraal. De betaalbare koopappartementen hebben een zelfbewoningsplicht. "Hierdoor zijn de huizen minder aantrekkelijk voor beleggers en vissen woningzoekenden niet achter het net." Op dit moment staan nog enkele woningen te koop. De huurhuizen worden later aangeboden.
Pin It
Bekeken: 2823x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/