In regio Alkmaar is op meerdere plekken de bruinrotbacterie ontdekt in oppervlaktewateren. De bacterie die aardappelziekte veroorzaakt is gevonden in een lange strook van de Huiswaarderweg in Alkmaar tot in Den Helder, en ook ten zuiden van de Provincialeweg N244. In deze gebieden mag oppervlaktewater nu niet gebruikt voor bewatering van zetmeel- en consumptieaardappelen en tomaten. Wat dat betreft komt het goed uit dat het veel regent.

De aardappelziekte tast dus net alleen aardappelen aan maar ook andere gewassen zoals tomaten. De bruinrotbacterie ofwel 'Ralstonia solanacearum' kan minimaal een jaar lang overleven in grond met resten van de gewassen waar het op leeft. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft watermonsters genomen en aan de hand daarvan een kaart gemaakt, waarop te zien is waar de gevreesde bacterie te vinden is, en waar dus niet besproeid mag worden.
Pin It
Bekeken: 2837x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/