Het KNMI heeft voor woensdag code geel afgekondigd. Er wordt onstuimig weer verwacht. Harde windstoten en flinke regenval kunnen leiden tot schade en stremmingen in het verkeer. Bij code geel worden mensen opgeroepen om extra alert te zijn, maar het is niet nodig om binnen te blijven.

De verwachting is dat de storm in de loop van de nacht aan land komt, eerst in het zuiden, vanaf een uur of drie ook in onze regio. Met name in de eerste uren van de storm kan er plaatselijk veel regen vallen. Pas na het middaguur neemt de wind weer af, verwacht het KNMI. Code geel geldt daarom landelijk tot 16:00, maar specifiek voor Noord-Holland tussen 7:00 en 13:00.

De aankomende zomerstorm kan een spelbreker zijn voor evenementen, zoals markten en kermissen. Het treinverkeer kan ontregeld raken door bomen op het spoor. Voor het autoverkeer is de combinatie van harde windstoten, rondvliegende objecten en zware, het zicht belemmerende regen funest. De ochtendspits van woensdag zou dan ook wel eens een zware kunnen worden.

De harde wind is niet alleen maar vervelend. Langs de kust kunnen er prachtige foto's worden gemaakt van het hoog opspattende zeewater en de donkere luchten. Maar voor wie zulke foto's wil gaan maken geldt dus wel wat het KNMI zegt: wees alert. (afbeelding: Windy.com)
Pin It
Bekeken: 4714x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/