Gemeente Alkmaar is op zoek naar een opvolger voor Miya Scheltinga. De kinderburgemeester gaat naar het voortgezet onderwijs en haar functie is bedoeld voor iemand die in groep 8 zit. Kinderen die in gemeente Alkmaar wonen en naar school gaan, worden uitgenodigd om zich aan te melden met korte video, waarin ze vertellen waarom ze graag kinderburgemeester willen worden, en waarom zij dé persoon zijn voor de job.

Burgemeester Anja Schouten krijgt graag wat hulp van kinderen, want de jeugd heeft de toekomst. Zij en de wethouders vinden de mening van kinderen over wat er zoal gebeurt in gemeente Alkmaar heel erg belangrijk, en ook dat de gemeente wordt vertegenwoordigd door een jonge inwoner. Zo gaat de kinderburgemeester ongeveer eens per maand mee naar een officiële gelegenheid, bijvoorbeeld de opening van een speelplein of de start van de bouw van een school. Dit wordt afgestemd met de ouders en de school waar de kinderburgemeester op zit.

De allereerste kinderburgemeester was Livia Balder en ze werd vorig jaar opgevolgd door Miya Scheltinga. Ze deden het allebei supergoed, maar ja, de functie is voor iemand in groep 8, dus is telkens een opvolger nodig.

Alkmaarse kinderen die straks van groep 7 naar 8 gaan, kunnen de burgemeester een sollicitatievideo van hooguit een minuut mailen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Inzenden moet vóór maandag 10 juli. Naast een motivatie en promotie van jezelf, moet de video aangeven hoe oud je bent, op welke school je zit en wat je verder nog kwijt wilt. Het einde moet een motto of een slogan zijn.

De opvolger van Miya wordt in september tijdens een zitting van de gemeenteraad van Alkmaar geïnstalleerd.
Pin It
Bekeken: 1063x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/