De Doortrappen Fiets4Daagse is weer in aantocht. En nee, de naam betekent niet in dat ouderen hun tempo steeds moeten opvoeren. Het doel van het programma is dat ouderen zo lang mogelijk, en ook veilig blijven fietsen. Het evenement vindt plaats op 4, 6, 12 en 14 juli en telkens wordt een route gereden van ongeveer 35 kilometer door en rond Alkmaar.

Veel mensen zien fietsen als een bezigheid, maar ook houdt het fietsen ouderen langer gezond, sociaal en zelfredzaam. Daarnaast vinden veel ouderen het gewoon heel leuk om te fietsen. Het evenement in het kader van het programma Doortrappen wordt georganiseerd door Sport Vitaal. Gemeente Alkmaar heeft zich bij het programma aangesloten en het wordt mede mogelijk gemaakt door een subsidiebijdrage van de Provincie Noord-Holland.

Enkele dagen van tevoren krijgen de deelnemers de startlocatie en de route te horen. De locatie kan zijn bij sportcomplex De Meent, Hoornse Vaart of Oosterhout. Op de route worden deelnemers voorzien van koffie, thee en wat lekkers. Na vier dagen fietsen krijgen de deelnemers een medaille.

De route kan gefietst worden op een normale fiets, of op een e-bike, hierbij fietst iedereen natuurlijk op eigen tempo. Deelnemers starten steeds tussen 09:30 en 10:00 uur. Deelname kost 26 euro, aanmelden kan via de website van Alkmaar Sport.
Pin It
Bekeken: 1105x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/