Op 1 januari gaat de Omgevingswet in. Bouwers en ontwikkelaars in gemeente Alkmaar die nog met de huidige wetgeving willen werken moeten rekening houden met de nodige tijd voor de beoordeling van plannen. Vrijdag 21 juli is de laatste dag voor het inleveren van conceptbestemmingsplannen en de bijlagen. Voor plannen na deze datum wordt alvast de nieuwe wetgeving gehanteerd en moet dus een 'omgevingsplan' worden opgesteld.

De nieuwe Omgevingswet kent een samenvoeging van de regels voor ruimtelijke ontwikkeling. Dit moet de voorbereidingsprocedure eenvoudiger maken. Vanaf 1 januari wordt gewerkt met 'omgevingsplannen' en dus niet meer met bestemmingsplannen. Maar om voldoende tijd te hebben voor beoordeling van plannen volgens de huidige wetgeving, stopt gemeente Alkmaar al na vrijdag 21 juli met acceptatie van conceptbestemmingsplannen. Vervolgens is vrijdag 27 oktober de uiterste inleverdatum voor ontwerpbestemmingsplannen waarvoor de concepten waren goedgekeurd.

Mocht het niet lukken om vóór 22 juli een conceptbestemmingsplan in te dienen, dan is het wellicht een optie om een omgevingsvergunning aan te vragen volgens het huidige recht. Plannen die afwijken van het bestemmingsplan kunnen in de meeste gevallen namelijk ook met een omgevingsvergunning (uitgebreide procedure) worden gerealiseerd. Daarvoor geldt dat deze tot en met 31 december kunnen worden aangevraagd.
Pin It
Bekeken: 1392x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/