Alkmaar is vijfde van de provincie wat betreft het uitdelen van boetes voor overtredingen op het water. Dat blijkt uit getallen van het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB) over de afgelopen tien kalenderjaren, uitgeplozen door Beslist.nl. In die periode werden 270 vaarboetes uitgedeeld. Amsterdam staat dik bovenaan met 2.100 bestrafte vaarovertredingen.

Na een afname tussen 2012 en 2016, werd in Nederland steeds vaker bekeurd voor vaarovertredingen. In het eerste coronajaar 2020 was er een piek van rond 42.000 boetes. Naast dat veel mensen door de lockdown ineens een boel vrije tijd hadden, waren er velen die een bootje kochten omdat ze niet op vakantie naar het buitenland konden. Na 2020 dipte het aantal en was er in 2022 weer een lichte stijging.

Er werd bekeurd voor 60 verschillende overtredingen. In 90 procent van de gevallen werd bekeurd voor te snel varen of het niet hebben van de vereiste documentatie als een vaarbewijs of vaarvergunning. (foto: VisioPic)
Pin It
Bekeken: 1280x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/