Ruim 4.000 deelnemers hebben zich aangemeld voor de 15e editie van de Alkmaarse Wandel4daagse. Wandelaars kunnen de komende week luisteren naar de verhalen van schrijfster Nikki Vrees (36) uit Alkmaar, die speciaal voor het evenement een vierdaagse-podcast maakte. "We zijn losgeraakt van de natuur. Ik neem luisteraars mee op reis om die oerverbinding terug te vinden."

De Alkmaarse Nikki voelt zich diep verbonden met de natuur. Niet alleen leerde ze een belangrijke levensles van haar moestuintje, ook de mol die regelmatig haar tuin bezoekt, brengt haar op creatieve gedachten, zo vertelt ze aan mediapartner NH Nieuws. "Ik had allemaal stekkies op de vensterbank voor mijn moestuin. Zaaien en ontspruiten lukte, maar de groei stagneerde steeds. Toen ik besefte dat dit eigenlijk op mijzelf sloeg, niet meer." De plantjes die maar niet wilden groeien, stonden volgens Nikki symbool voor haar eigen proces. "Ik had altijd ideeën, maar die uit laten groeien tot het grote plan lukte nooit. Mijn eigen stagnatie. Toen realiseerde ik me dat ik mag durven te groeien."

De mol in haar tuin gaf haar het laatste duwtje om een lange wens in vervulling te laten gaan: het schrijven van een kinderboek. Een verhaal over Hendrik Mol, die een huisje zoekt, maar steeds wordt verjaagd door mensen, katten en stenen. Ondanks haar boek kon Nikki de verbinding met de natuur jarenlang niet vinden. "Het leven klopte heel lang niet voor mij", vertelt ze. "Altijd liep ik maar mee met de massa. Durfde niet links te gaan waar anderen rechts gingen. Ziek werd ik ervan, omdat ik niet naar mezelf luisterde."

Tot ze korte wandelingen in de natuur ging maken. "Toen ben ik anders gaan denken, waarnemen en voelen. Ik besefte dat er zonder die verbinding met de natuur een soort leegte is, waardoor je constant blijft zoeken naar iets." Tijdens de verschillende routes trekken de wandelaars langs bos, duin, polders, water en passeren bijzondere plekken en historische gebouwen. Luisteraars kunnen elke dag naar een verhaal van Nikki luisteren, dat samensmelt met de omgeving en de natuur van die route.

Ze hoopt dat ook zij die verbinding weer gaan voelen. "Met mijn verhalen voel ik mij een brug tussen mens en natuur. Zodat je niet alleen door bos en duin wandelt, maar ook deelnemer bent en de natuur op een andere manier waarneemt. Alles leeft - en we zijn er onlosmakelijk mee verbonden."

Wie zich na het luisteren geïnspireerd voelt of een bijdrage wil leveren, kan een donatie overmaken. "De podcasts zijn zonder budget van de organisatie tot stand gekomen, dus zo kunnen mensen vrijblijvend bijdragen aan de totstandkoming van mijn nieuwe boek." De podcasts van Nikki zijn dagelijks te beluisteren via de Wandel4daagse-App of de website van Le Champion.


De Wandel4daagse Alkmaar start op woensdag 14 juni in de omgeving van Bergen, langs duin, bos en polders. Donderdag wordt er vanaf het centrum van Alkmaar gewandeld langs onder meer Sint Pancras, Oudorp, Oterleek, Heerhugowaard en Ursem. Vrijdag wordt de Pegrimsroute genoemd: alle afstanden komen die dag langs verschillende kerkjes en bijzondere historische locaties in Heiloo, Limmen en Egmond. Zaterdag staat het water centraal: die dag gaat langs de Alkmaarse grachten, het Noordhollands Kanaal, Geestmerambacht en het Duizend Eilanden Rijk.


Pin It
Bekeken: 3730x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/