Intensief, maar niet zonder verkoeling: de Triathlon Langedijk gaat gewoon door, warm weer of niet. De organisatie heeft er zin in. Woensdagavond zal er worden gezwommen, gefietst en gerend in Langedijk. En dat voor de tiende keer, dus de Triathlon Langedijk viert zijn tweede lustrum.

"Het is 's avonds, dus ik verwacht niet dat het te warm gaat zijn hoor", laat mede-organisator Henk van de Grootevheen weten aan Dijk en Waard Centraal. "En het is woensdag. Dan is het al niet meer zo warm als in het weekend." Het zomerse weer is nu eenmaal het gesprek van de dag, maar de triatleten die in Langedijk het beste van hun kunnen laten zien hoeven niet te vrezen voor een afgelasting.

De organisatie ziet dan ook uit naar een 'mooi spektakel'. Ruim 180 deelnemers zullen van start gaan bij Pont Meyer aan de Dorpsstraat in Oudkarspel. In de vaart naast Pont Meyer zal worden gezwommen (600 meter). Daarna volgt er een fietstocht van 20 kilometer richting Waarland. Afsluitend wordt er 5 kilometer hardgelopen. De finish is dan weer bij Pont Meyer in Oudkarspel, achter café De Heerlijkheid.

De locatie van café De Heerlijkheid is een nieuwigheid. Door het faillissement van Hotel Restaurant De Buizerd, waar de triatlon eigenlijk zou plaatsvinden, zag de organisatie zich genoodzaakt het evenement te verplaatsen. Daarbij hoort ook de nieuwe datum van woensdag 14 juni. Aanvankelijk was van 21 juni uitgegaan.

De Triathlon Langedijk is een 'recreatief evenement', aldus Van de Grootevheen, maar de resultaten tellen wel mee 'voor het echie'. De triatlon maakt namelijk deel uit van het Van der Voort Triathlon Circuit, met behalve in Langedijk wedstrijden in Heerhugowaard, Anna Paulowna, Nieuwe Niedorp en Dirkshorn. De winnaar van dit circuit mag zich de beste triatleet van de Kop van Noord-Holland noemen.

De start is woensdag 14 juni om 19:00. Meer informatie is te vinden op de website van het evenement.
Pin It
Bekeken: 2081x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/