De vroegere burgemeester van Bergen, Jan Ritsema, is dinsdag 6 juni op 92-jarige leeftijd overleden in zijn woonplaats Bergen aan Zee. Ritsema was burgemeester van de gemeente Bergen van 1971 tot 1996. in die tijd was de gemeente nog niet zo groot als nu, ze bestond toen nog alleen uit Bergen en Bergen aan Zee.

Ritsema kwam van oorsprong niet uit de Duinstreek, maar uit Groningen. Als PvdA-politicus maakte hij carrière in Noord-Holland. Toen hij in 1971 werd benoemd tot burgemeester van Bergen was hij lid van de gemeenteraad van Haarlem; verder was hij chef van de Commissaris van de Koningin in de provincie Noord-Holland. Als burgemeester van Bergen bleef hij een kwarteeuw aan het roer van de plaatselijke politiek staan.

Na zijn pensionering in 1996 bleef Ritsema in 'zijn' gemeente wonen, in Bergen aan Zee. Daar is hij dinsdag 6 juni overleden. De crematieplechtigheid zal plaatsvinden in besloten kring. (foto: Nationaal Archief, 1979)
Pin It
Bekeken: 1462x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/