Dansen in de kerk, maar dan zonder dat er veel van te horen is: dat was mogelijk tijdens de Silent Disco die zaterdag werd gehouden in de Grote Kerk van Alkmaar. Vrolijk uitgedoste dansers lieten zich opzwepen door de beste en meest dansbare muziek uit de jaren 90 - maar dan wel via hun koptelefoon en dus zonder dat zware bassen door de eeuwenoude kerk dreunden.

Het idee voor een moderne Silent Disco in een historische setting ontstond in het Verenigd Koninkrijk, waar de organisatie al meerdere dansfeesten liet plaatsvinden in de middeleeuwse Engelse kathedralen. 'Silent Disco Incredible Places' is de volledige titel en één van die ongelooflijke plekken is wat de Engelse organisatie betreft dus de Grote Kerk van Alkmaar.

Tijdens het dansfeest werd de kerk feeëriek verlicht, zodat de bonte kleuren van een echte dansvloer hier moeiteloos overgingen in de plechtige lijnen van de gotische kerk. Een fotoverslag van het evenement is terug te zien op de Facebookpagina van Alkmaar Centraal.
Pin It
Bekeken: 2567x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/