Het touw dat normaal in de poort van het Alkmaarse Wildemanshofje hangt is zaterdag gestolen. Dat meldt een bewoonster van het historische hofje aan de Oudegracht, beroemd om de binnentuin, op Facebook. Getuigen die iets over het touw weten wordt gevraagd om zich te melden, zodat het terug op zijn plek kan worden gehangen.

Het bekende Wildemanshofje aan de Oudegracht is beperkt open voor publiek. Als het gesloten is, hangt er een touw voor de toegangspoort. Zo wordt de rust van de bewoners gegarandeerd. Een bezoeker was daar zaterdagmiddag 10 juni zo verontwaardigd over dat hij het touw heeft gestolen. "Hij is weggelopen over de Oudegracht, de brug over richting Keetgracht en Laat", schrijft bewoonster Caroline op Facebook. "Daar hebben we natuurlijk gezocht, maar nergens te vinden."

Een ander nut dan het op een zachte manier afsluiten van het hofje dient het touw niet. De bewoonster kan zich dan ook niet voorstellen dat de dief het touw zou willen houden. Het Wildemanshofje hoopt dat getuigen weten waar het touw is beland, zodat het weer kan terugkeren in het Alkmaarse hofje uit 1713.
Pin It
Bekeken: 2631x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/