De bouw van 26 woonunits voor Oekraïense vluchtelingen in het gemeentehuis van Heiloo is maandag gestart. Hoewel de bezwaartermijn van de vergunning nog loopt, wil de gemeente zo snel mogelijk extra opvang bieden aan de vluchtelingen. "Veel Oekraïners die onderdak hadden bij inwoners, zijn de afgelopen tijd naar de noodopvang gebracht", zo laat het college weten.

Twee maanden geleden ging de gemeenteraad van Heiloo akkoord met het plan om 26 studio's te maken voor de opvang van 86 Oekraïense vluchtelingen. Naar verwachting duurt de opvang zo'n twee jaar en in de tussentijd zouden de units ook mogelijk beschikbaar kunnen komen voor spoedzoekers.

Ondanks dat de gemeente eerder benadrukte zich 'maximaal in te zetten voor informeren' met een goed communicatieplan is besloten om te bouwen tijdens de bezwaartermijn van de omgevingsvergunning. "We hebben alle belangen meegewogen en vinden het noodzakelijk om de bouwwerkzaamheden nu al te starten."

Maar of die beslissing wel zo verstandig is betwijfelt een juridisch specialist op het gebied van wonen en bouwen, die vanwege vorige functies ons alleen uitleg wil geven als hij anoniem blijft. "Strikt genomen mag je bouwen tijdens de bezwaartermijn en onder bijzondere omstandigheden kan het een risico waard zijn. Maar het is over het algemeen wel onverstandig van een initiatiefnemer."

Zeker voor een gemeente is het bijzonder om te bouwen tijdens de bezwaartermijn, stelt hij. "Juist een lokale overheid zou het gewicht van bezwaar op waarde moeten schatten. Toch kan het ook van lef getuigen, als de druk op opvang heel groot is."


Het monumentale gedeelte van het gemeentehuis aan het Raadhuisplein in Heiloo blijft in gebruik door de gemeente. Als de werkzaamheden afgerond zijn, worden omwonenden uitgenodigd voor een inloopmoment.


Pin It
Bekeken: 812x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/