De voltallige gemeenteraad van Heiloo is akkoord gegaan met de inrichting van 26 studio's in de rechtervleugel van het gemeentehuis voor de opvang van 86 Oekraïense vluchtelingen. Blijven er studio's leeg, zal de gemeente overwegen die beschikbaar te stellen voor andere doelgroepen zoals Heilooërs met een urgentieverklaring. Naar verwachting vindt de verbouwing plaats in het tweede kwartaal.

Gemeente Heiloo heeft de opdracht om 96 Oekraïense vluchtelingen opvang te kunnen bieden voor minimaal zes maanden. Op dit moment worden er 58 onder allesbehalve ideale omstandigheden opgevangen in een grote zaal in het Onze Lieve Vrouw ter Nood. Het nieuwere deel van het gemeentehuis komt vrij en is geschikt voor opvang van 86 Oekraïners, voor een periode van maximaal twee jaar. Daarna worden er woningen gerealiseerd.

Het pand is in eigendom van de gemeente en veel verbouwing is vermoedelijk niet voor nodig. Ook gunstig is dat de gezamenlijke opvang hulpverlening makkelijker maakt. Wel moeten nog er nog afspraken gemaakt worden over zaken als de omgevingsvergunning, afvalinzameling, riolering, geluidsoverlast, parkeren, handhaving van de openbare orde en toegankelijkheid voor (nood-)hulpdiensten. Temeer omdat er dit jaar vier andere bouwprojecten rond het gemeentehuis spelen en dat omwonenden niet blij zijn met het plan. De gemeente zal inzetten op 'maximaal informeren' met een goed communicatieplan.

Het Rijk vergoedt de kosten voor de inrichting van opvanglocaties en voor de exploitatie was het normbedrag vorig jaar 83 euro per dag per plek. Het normbedrag voor dit jaar is nog niet bekend, maar zal naar verwachting lager uitvallen. Ook is nog niet duidelijk hoe lang de vergoeding wordt doorgezet. De verwachting is in ieder geval tot 4 maart 2025.

Niet veel later eindigt de opvang in het Heilooër gemeentehuis sowieso. De looptijd is maximaal twee jaar, en daarna zullen er sociale huurwoningen in de vleugel worden gerealiseerd.
Pin It
Bekeken: 847x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/