In 24 gemeentes in Nederland kan beroep gedaan worden op een 'dierenbuddy', en daar hoort Alkmaar ook bij. De buddy's zijn er om ouderen of chronisch zieken te helpen met de verzorging van hun huisdier. Dat doen ze door bijvoorbeeld met de hond te lopen, een kattenbak of vogelkooi te verschonen of met het huisdier naar de dierenarts gaan.

Veel mensen genieten van het gezelschap van een huisdier. De dieren kunnen bijvoorbeeld helpen tegen eenzaamheid. Maar voor veel ouderen of chronisch zieken kan het soms lastig om hun huisdier goed te verzorgen. Clarissa Rewti is consulent bij het project, zij matcht de dierenbuddy’s aan de mensen die de hulp kunnen gebruiken.

"De dieren die anders veel binnen zitten maken nu wél een lange wandeling dankzij een vrijwilliger", zo laat ze Streekstad Centraal weten. Over heel Noord-Holland zijn er 163 dierenbuddy’s en 90 hulpvragers. Dat lijkt een prima verhouding maar geeft volgens Clarissa een beetje een vertekend beeld: "In bijvoorbeeld Amsterdam-Noord merk je dat er veel hulpvragers zijn en gewoon te weinig buddy’s."

De hulpvragers zijn vaak ontzettend blij met de hulp. "Ze zijn hartstikke dankbaar, ook mensen in een verzorgingstehuis, daar mogen ze soms hun huisdier meenemen onder de voorwaarde dat ze zelf voor hun dier kunnen zorgen. Hoe fijn is het dat er wekelijks een vrijwilliger komt om die mensen te helpen."

De dierenbuddy’s komen minimaal één keer per week langs om hulp te bieden. In Alkmaar hebben zich ongeveer acht dierenbuddy's aangemeld, er zijn nog geen hulpvragers. De dierenbuddy’s zijn onderdeel van de dierenbescherming en hulp is gratis. Aanmelden voor de hulp, of zelf dierenbuddy worden kan via de website.
Pin It
Bekeken: 1351x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/