Hoe Frank Droog een week geleden om het leven kwam, wordt niet verder onderzocht door de politie. Er zijn camerabeelden van de plek waar de 36-jarige Alkmaarder rondliep en in het Noordhollandsch Kanaal belandde, maar een woordvoerder laat mediapartner NH Nieuws weten dat hier niets mee wordt gedaan, omdat een misdrijf is uitgesloten.

Donderdagavond 23 maart vertrok Frank Droog in verwarde toestand van huis. Zonder jas, schoenen en portemonnee. Hij had die middag ruzie gehad met zijn vriendin, maar de twee zouden het de volgende dag uitpraten. Rond 22:30 uur belde hij nog even met zijn moeder en zei dat hij even rust nodig had. Na het weekend zou hij weer op de radar komen. Omdat Frank na het weekend met niemand contact opnam, besloot zijn moeder hem op maandag 27 maart als vermist op te geven. Twee dagen later werd een grote zoekactie opgezet door vrijwilligers met reddingshonden (RHWW). Er werd langs het water en de Helderseweg gezocht omdat hij daar mogelijk langs gelopen was. De politie zocht in het water met een bootje met sonarapparatuur. Rond het middaguur werd Frank gevonden.

Of het om een ongeluk gaat of om een al dan niet bewuste zelfdoding, blijft voor de nabestaanden mogelijk een raadsel. "Als je bewust denkt aan zelfdoding, spring je denk ik niet in het kanaal", zei een vriend van Frank eerder al. In de omgeving waar Frank in het water belandde hangen camera's. Zijn nabestaanden hebben de beelden van de bewuste avond opgevraagd, in de hoop uitsluitsel te krijgen. "We gaan ervan uit dat de politie deze gaat onderzoeken, maar daarvan zijn we nog in afwachting. We hebben geen idee of er daadwerkelijk uitsluitsel komt", aldus Franks' vriend vorige week.

Maar dat doet de politie dus niet meer. "Het resultaat van het overlijdensonderzoek was dat een misdrijf uitgesloten kon worden. Daarmee houdt het onderzoek voor ons op en wordt niet verder onderzoek gedaan naar de toedracht van het overlijden. We staan wel in contact met de nabestaanden." Of de familie van Frank die beelden mag bekijken is niet duidelijk en betrokkenen laten weten niet meer in te willen gaan op het trieste voorval.
Pin It
Bekeken: 3969x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/