In Heiloo zijn vier jongemannen aangehouden voor bankhelpdeskfraude. Dat laat de politie weten. Een 71-jarige man uit Heiloo werd dinsdag gebeld door iemand die zogenaamd belde namens de fraudedesk. Hem werd verteld dat er verdachte transacties op zijn rekening waren gemaakt. Hij zou geld moeten overmaken naar een kluisrekening en iemand zou aan de deur komen om bankpassen op te halen.

Kort na het telefoontje stond er inderdaad iemand voor de deur van de Heilooër. Hij nam de bankpassen in ontvangst. Het slachtoffer werd echter sceptisch, liep achter de jongeman aan en vroeg hem om zich te legitimeren. Die nam daarop de benen. Een dappere omstander op de fiets wist de fraudeur te pakken krijgen. De politie hield de 19-jarige man uit Badhoevedorp aan.

De politie deed vervolgens onderzoek. Tijdens dat onderzoek zijn nog drie mannen aangehouden die mogelijk betrokken zijn bij de oplichting. Deze 21-jarige, 22-jarige en 25-jarige Amsterdammers zitten vast en zullen worden verhoord.

De politie deelt tips om deze helpdeskfraude te voorkomen. Zo wordt aangeraden om nooit pin- of inlogcodes te delen met iemand aan de telefoon. Daarnaast wordt geadviseerd om zelf het nummer van de bank op te zoeken en op te hangen bij wantrouwen. Ook zegt de politie nooit geld over te maken naar een kluisrekening. "Dit soort rekeningen bestaan niet", laat de politie op de website weten.
Pin It
Bekeken: 599x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/