De ingang van de Alora Lounge aan de Zevenhuizen in Alkmaar is woensdagochtend afgezet met rood-wit lint. Voor een van de ramen hangt een kruis van hetzelfde lint en overal zijn A4-tjes met teksten van de arbeidsinspectie op geplakt. Daarop staat dat Alora een maand dicht moet blijven.

Eigenaar Remon Mittias was aanwezig toen Streekstad Centraal langs ging. Hij was bezig met voedingswaren in zijn auto te laden. Inhoudelijk wilde Mittias niks kwijt over waarom de arbeidsinspectie de stillegging tot en met 9 april oplegde. Hij vond dat het "helemaal niet meer interessant" was om over te publiceren. Dat was naar zijn mening al genoeg gedaan.

Het is niet de eerste keer dat Alora in het nieuws komt. De horecazaak opende in 2015 en bestaat uit een restaurant en een shishalounge, waar waterpijp met gearomatiseerde tabak gerookt kan worden. In juli 2016 kwam uit onderzoek van diverse instanties naar voren dat er verhoudingsgewijs teveel bezoekers voor het restaurant zouden komen. De eigenaar ging in verweer en een rechter gaf hem gelijk.

Daarnaast was een aantal buren niet zo blij met de komst van de shishalounge Eén van hen stapte in 2020 naar de rechter. Buurman Jos Wagner meende dat juist het loungegedeelte te dominant was voor de horecavergunning, en hij had last van de geur en de rook. Wagner wilde onderzoek naar de schadelijkheid van de uitstoot.  Mittias bood aan om de schoorsteen te verhogen en daarmee leek de kwestie ten einde. Dat schoot alleen niet op omdat een wijziging in het bestemmingsplan nodig was en door de coronacrisis.

Wagner wilde uiteindelijk toch nog een uitspraak van de rechter en onderzoek naar de rookemissies. De rechter oordeelde dat de vergunning in orde was. Alleen is niet bekend hoe de kwestie rond de rook is afgehandeld.
Pin It
Bekeken: 2222x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/