Voor de tweede keer in het bestaan dreigt zwembad het Baafje kopje onder te gaan. En net als bij de eerste keer - in 2014 - zijn het de inwoners van Heiloo die een reddingsboei gooien. Hoe dat uitpakt is nog onduidelijk. "Een van die mogelijkheden is dat er een nieuwe exploitant in komt."

De vorige exploitant, Heiloo Actief BV, is namelijk failliet. En de gemeente lijkt weinig haast te maken om het zwembad voor Heiloo te behouden. Maar een Heiloo zonder het Baafje kan Willemijn Vermeer zich niet voorstellen. Dus doet ze er alles aan om er voor te zorgen dat ook toekomstige generatie nog kunnen genieten van het zwembad. Haar Facebookpagina 'Red het Baafje' kan inmiddels rekenen op de nodige aandacht.

Zelf doet ze dat al sinds 1970, toen het Baafje werd geopend. "Het is een ontmoetingsplek voor ouderen die 's ochtend baantjes trekken en een thermoskan koffie mee hebben", legt ze uit. "Kinderen komen hier na school en gezinnen zijn hier als het vakantie is. Iedereen kan genieten en sportief bezig zijn.", zo laat ze NH weten, de mediapartner van Streekstad Centraal. (tekst loopt door onder foto)

Willemijn en Gea doen er alles voor om het Baafje voor Heiloo te behouden. (foto: NH/Michael van der Putten)


Het zwembad en de grond zijn van de gemeente. Maar doordat exploitant van het zwembad, Heiloo Actief BV, failliet is gegaan zijn de deuren gesloten. Willemijn kijkt nu samen met Gea Schilte en zo'n vijftien andere inwoners of ze het zwembad kunnen redden. Gea was ook in 2014 al betrokken bij een reddingsactie voor het Baafje. "Toen is het zwembad, dankzij alle inzet van betrokken bewoners, bij een exploitant gekomen. Ook nu moeten we weer vinger aan de pols houden."

Er liggen volgens Willemijn verschillende opties op tafel. De meest voor de hand liggende is dat er een nieuwe exploitant komt. "Maar het kan ook dat burgers zelf het zwembad gaan runnen. Dat is al gebeurd in Uitgeest en zou hier ook kunnen. Een derde optie is een combinatie van een nieuwe exploitant en helpende burgers."

En die hulptroepen staan al klaar. Willemijn heeft via verschillende kanalen tientallen aanmeldingen gekregen. "Dat gaat van grasmaaien tot het draaien van de kassa. Toch weten we nog niet of het zover komt, daarvoor moeten we eerst met de wethouder spreken."

En Willemijn staat niet alleen. Inmiddels is er ook een handtekeningenactie in het leven geroepen. "Ja, dat heb ik gehoord", lacht Willemijn. "Dat is iemand geweest van buiten onze groep. Mooi dat dat gebeurt. Zo blijkt: echt veel mensen willen het zwembad behouden."
Pin It
Bekeken: 556x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/