Zonder helm achterop de scooter stappen, dat is misschien niet slim. Maar als de politie dan toch vraagt om te stoppen, is het al helemaal niet verstandig om agressief te reageren. Een 17-jarige Alkmaarder belandde op deze manier op zaterdagavond in een politiecel, met aardig wat bekeuringen om mee naar huis te nemen.

Het opvallende politieoptreden begon rond 21:30 uur. "Op de Nieuwe Schermerweg zagen collega's een scooter met daarop twee personen, de bijrijder zonder helm", legt de politiewoordvoerder uit aan Streekstad Centraal. Reden voor de dienstdoende agenten om de scooter even staande te houden. Toen konden de agenten nog niet vermoeden dat dit zo uit de hand zou lopen.

De bijrijder bleek namelijk allerminst genegen tot een gesprek en vluchtte weg. Dat probeerde de scooterbestuurder ook. Daarbij aarzelde hij niet om te proberen de aanwezige agenten aan te rijden. "Ze moesten wegspringen", vertelt de woordvoerder. De bestuurder vluchtte in de richting van de Oudorperpolder, daarbij op de hielen gezeten door de politie.

Toen volgde nóg een verkeerde inschatting: ter hoogte van de Lekstraat ging de scooterbestuurder een doodlopende steeg in. Daarna was het voor de aanwezige agenten natuurlijk niet zo moeilijk meer om de jongeman aan te houden. "Hij heeft bekeuringen gekregen, een drietal", somt de woordvoerder op. "Dat kan nog oplopen want het onderzoek is nog bezig." De scooter is in beslag genomen.

De bijrijder, díé kon ontkomen, en voor rijden zonder helm zal de politie ook geen grote zoekactie op touw gaan zetten. Maar de scooterbestuurder, een 17-jarige Alkmaarder, heeft thuis heel wat uit te leggen. (foto: aangeleverd)
Pin It
Bekeken: 2028x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/