De politiehelikopter die rondjes draait boven de wijk, veel 'blauw' op de been, een wilde achtervolging: inwoners van Heerhugowaard waren in de nacht van zaterdag op zondag getuige van een grote politieactie. Een actie die succesvol eindigde, want de verdachten van de gewelddadige overval die eerder die avond had plaatsgevonden konden worden ingerekend.

"Ja, dat gaf wel wat consternatie in de wijk", reageert de politiewoordvoerder nuchter als Streekstad Centraal hem spreekt. "Er zijn inderdaad mensen aangehouden." Het zou gaan om vijf mogelijke overvallers, die op verschillende plekken in de kraag werden gevat. "Bij de aanhoudingen zijn door de politie meerdere waarschuwingsschoten gelost."

In een situatie als deze komt de politie niet met klein materieel aanzetten. De helikopter kan namelijk van grote waarde zijn in de minuten, uren na een misdrijf. De brutale overval op een woning aan het Anna Clasina op 't Landtplantsoen, rond 23:00 uur, was reden genoeg voor zo'n groot ingrijpen. Ook politiehonden zochten mee.

Heerhugowaarders melden dat ze 'hebben gehoord' dat enkele verdachten in het water sprongen. Dat klopt, kan de politiewoordvoerder bevestigen. Dit gebeurde bij het Frida Katzland. Maar ook in het water waren ze dus niet veilig voor de arm der wet. De vijf mogelijke daders werden netjes weer opgevist en naar het politiebureau gebracht. Getuigen die informatie hebben wordt gevraagd contact op te nemen met de politie.
Pin It
Bekeken: 4532x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/