Nog voordat de zoveelste rechtbankzitting wordt gehouden, gaat de bomenkap bij Bergen aan Zee een nieuwe fase in. Inmiddels is een houtoogstmachine in het gebied aan het werk. Deze harvester kan bomen in een mum van tijd kappen, verkorten en vervolgens opstapelen. Naast deze harvester komen er nog twee van deze machines en een grote kraan naar het duingebied. De gekapte bomen worden op een vrachtwagen geladen en vervolgens naar een boot in Alkmaar gebracht. "Over ongeveer tweeëneenhalve moeten de 13.000 bomen weg zijn."

Volgens beheerder PWN is de kap nodig omdat de natuur in slechte staat is, maar daar denkt de Duinstichting anders over. De stichting heeft alles geprobeerd om de kap te voorkomen en ook nu loopt er nog een rechtszaak, maar tot dusver hebben de acties weinig resultaat. "De boskap wordt doorgedrukt ten koste van alles op flinterdunne onderbouwingen over van wat natuur hoort te zijn en niet onderzochte voorspellingen", vertelt Joke Volkers van de Duinstichting. Volgende week dinsdag staan PWN en de Duinstichting opnieuw tegenover elkaar in de rechtbank.

 
Pin It
Bekeken: 800x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/