Een rode wervelwind raasde door sporthal het Vennewater tijdens de kerstmannen hindernisbaan. Na braaf aan het kerstdiner te hebben gezeten de afgelopen dagen, was het woensdag in Heiloo tijd om de Kerstman 'energiek' uit te zwaaien.

De kerstmutsen en rode shirts waren woensdagavond niet te missen in Heiloo, schrijft mediapartner NH. Langzaam druppelen de jonge kerstmannen binnen bij Sporthal het Vennewater. Want de gymzaal is voor één avond omgetoverd tot kerstmannen hindernisbaan voor kinderen van 4 tot en met 14 jaar. Ondanks dat het nog maar de tweede keer is dat de sporthal dit evenement organiseert, trekt het al veel bezoekers. En niet alleen uit Heiloo en omstreken. "Waar kom jij vandaan?" wordt er gevraagd aan een van de kinderen. "Dordrecht", klinkt het luid door de microfoon. Jazeker, zélfs vanuit Dordrecht komen ze op de stormbaan af.

Terwijl de laatste spullen klaar worden gezet, klinkt zachtjes al sfeervolle kerstmuziek en vormt zich een rij voor warme chocomelk en glühwein. "Het doel van dit evenement is om beweging te stimuleren", vertelt woordvoerder Birgitte Tuinman van Rotary Club, die het evenement organiseert. En laat dit nu perfecte timing zijn op derde kerstdag. Zo sporten de kinderen op een leuke manier alle kerstlekkernijen eraf, zónder dat het als een verplichting voelt. De deelnemers betalen een kleine bijdrage voor de kerstmuts en het rode shirt. Het geld gaat naar het Rotary Sportfonds - die beweging voor jong en oud in Heiloo stimuleert. (Tekst gaat verder onder de foto)

De kinderen moesten een parcours in Sporthal Het Vennewater afleggen. (Beeld: NH Media)


Na het startsein hollen de kinderen het springkussen op en klauteren ze zich een weg door de obstakels. Als ze eenmaal uit springkussen weten te komen, is het tijd om als Tarzan aan een liaan te zwaaien. Bovendien staan de ukkies voor een grote uitdaging: de gymbokken trotseren. De baan is niet alleen voor de kinderen. Ouders hobbelen met camera in de aanslag achter hun kind aan. "Nee, deze kant op lieverd", roept een moeder naar haar dochtertje als zij verward uit de tunnel kruipt.

Toch zijn de obstakels die binnen staan nog maar het begin. Want om de hele sporthal heen zijn voor de oudere kinderen nog veel meer hindernissen te vinden. Langs de zijlijn staan de ouders te wachten op hun kinderen. In de verte verschijnen twee rode stipjes in het donker. Als de stipjes dichterbij komen, blijken ze iets te enthousiast te zijn. Een van de meiden vliegt nog nét niet uit de bocht doordat ze zo hard rent. Ze draaft vliegensvlug het grasveld op en blijft de hoepels en pionnen met gemak de baas. "Dit zijn de laatste loodjes, nog een sprintje van 100 meter schat!" roept haar moeder haar na. De jonge Kerstman holt naar de deuren van de gymzaal waar haar vader al staat te wachten met een beloning: een warme kop chocomelk. Ondanks alle hindernissen lijkt de energie niet verminderd. De rode bliksemschichten flitsen nog altijd kriskras voorbij in de zaal.

Al met al lijkt de Kerstman hindernisbaan een hit te zijn. Dat beamen de jonkies Sil en Soof uit groep 3 die het reuze naar hun zin hebben gehad. Wat hun favoriete onderdeel was? "Het spingkussen", roepen ze in koor. "Want daar kon je lekker klauteren", vervolgt Sil. "Het was echt leuk", aldus Soof die verlegen naar haar moeder kijkt. "Ik denk dat ze het vooral gezellig vond", zegt haar moeder lachend. "Ze heeft al haar vriendjes en vriendinnetjes namelijk weer gezien." Ook buiten zijn veel blije Kerstman gezichtjes te zien. Nog altijd herkenbaar in het rood, zelfs op de donkere parkeerplaats.
Pin It
Bekeken: 440x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/