De burgemeester van Terschelling moet na de jaarwisseling het grootste deel van haar werkzaamheden neerleggen. Caroline van de Pol accepteerde vorige week een burgemeestersfunctie in Castricum. Dat gebeurde tijdens een raadsvergadering over een bestuurscrisis op het eiland. Het zorgde voor verontwaardigde reacties in de Terschellinger gemeenteraad.

Al langere tijd is de 61-jarige Van de Pol verwikkeld in een bestuurscrisis. Commissaris van de Koning Arno Brok noemt de gang van zaken 'hoogst ongelukkig'. De commissaris adviseert de raad om Van de Pol nog wel in te zetten voor piketdiensten en handhaving. Aan Omrop Fryslân laat Brok weten nog deze maand met een mogelijke waarnemer te spreken. "Van een procedure voor een door de Kroon benoemde burgemeester kan pas sprake zijn als er voldoende bestuurlijke stabiliteit en rust is op Terschelling."

Het is nog niet helemaal duidelijk wanneer de Terschellinger burgemeester officieel zal worden benoemd tot burgemeester van Castricum. De voordracht zal eerst formeel goedgekeurd moeten worden door koning Willem-Alexander. Naar verwachting zal Van de Pol aankomende maart de ambtsketen overnemen van tijdelijk burgemeester Karen Heerschop. (Beeld: Omroep Zilt / Lennard Geerts)
Pin It
Bekeken: 556x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/