Bij haar afscheid heeft de Dijk en Waardse wethouder Annette Groot het eerste nieuwe ereteken van de gemeente gekregen. Groot is al bijna 25 jaar actief in de lokale politiek. Eerst als fractievertegenwoordiger, daarna raadslid en vervolgens per 2019 wethouder namens Senioren Dijk en Waard (SDW). "Wethouder zijn is een voorrecht, maar de verhouding tussen werk en privé begint nu effect te hebben op mijn gezondheid."

Na verschillende gesprekken met het partijbestuur besloot ze om te stoppen. Volgens burgemeester Maarten Poorter heeft Groot een 'monumentale bijdrage' geleverd aan Dijk en Waard. Uit handen van burgemeester Poorter ontving ze de eerste nieuwe gemeentelijke onderscheiding: de brug. Het ereteken is ontworpen door Marc de Lange en is bedoeld voor inwoners die een maatschappelijke bijdrage hebben geleverd. "Ze is een voorvechter voor senioren, vrouwen en de lhbtiq+-gemeenschap", schrijft de gemeente in een bericht. (Tekst gaat verder onder de foto)

Samen met De Waterkracht werd deze zomer De Brug gepresenteerd als officiële onderscheidingen van de nieuwe gemeente. (Beeld: Dijk en Waard)


We schreven het eerder: al snel startte SDW de zoektocht naar een nieuwe wethouder. En heel makkelijk was dat niet. De naam zegt het waarschijnlijk al: bij Senioren Dijk en Waard zijn vooral mensen met een bepaalde hoeveelheid levenservaring aangesloten. Wij belden bijvoorbeeld met raadslid Willem Jan Mandersloot. "Ik ben 68 en ambieer geen fulltime of meer dan fulltime functie", vertelde hij. En zo zijn er dus meer leden van de partij die geen wethouder willen zijn.

Maar dat geldt dus niet voor partijvoorzitter Ester Leibbrand. Volgens Senioren Dijk en Waard de gedroomde opvolger van Annette Groot. "To the point, maakt makkelijk contact en heeft een gezonde ambitie: dat is Ester in het kort", schrijft de partij. Hoewel de door een partij voorgedragen kandidaat bijna zonder uitzondering gekozen wordt, zal de gemeenteraad volgende maand officieel besluiten over de benoeming van Leibbrand. Tijdens de vergadering van dinsdag 23 januari zal worden gestemd, maar eigenlijk is dat bijna altijd een formaliteit en wordt de voorgedragen kandidaat benoemd tot wethouder. Senioren Dijk en Waard benadrukt Leibbrands verbondenheid met de regio: "Ester heeft jarenlang in Heerhugowaard gewoond. Sinds kort woont ze in Noord Scharwoude."
Pin It
Bekeken: 880x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/