Door de kunst de route niet meer kunnen zien, dat is het risico dat de bezoekers van de nieuwe editie van SCHIK over een half jaar lopen. De vorige jaren waren een groot succes en ook nu heeft de organisatie er weer alle vertrouwen en zin in. "We hebben een onwijs gedreven groep bestuursleden, we hebben er allemaal evenveel zin in en zijn ontzettend enthousiast."

Vanaf eerste kerstdag kunnen kunstenaars zich weer inschrijven om deel te nemen aan de route en hun werken aan het publiek te tonen. Streekstad Centraal sprak daarom met Annelies Kouw van SCHIK. "Om de twee weken hebben we vergaderingen, om zo alles tot in detail te plannen. We willen het echt goed voorbereiden en pakken het daarom serieus op." De kunstroute loopt door Schoorl, Groet en Camperduin. Bezoekers beginnen bij dorpshuis De Blinkerd in Schoorl waar een voorproefje te zien zal zijn. Vanaf het dorpshuis is de route te volgen met een routefolder. (tekst gaat door onder foto)

Dorpshuis de Blinkerd het begin van de kunstroute (foto: aangeleverd)


Elke kunstenaar die zich aanmeldt is aantoonbaar verbonden met de omgeving, dus woont er, heeft er gewoond, is er geboren of heeft er familie wonen. Stichting SCHIK stelt dat als één van de twee aanmeldeisen, de andere eis is dat er acht kunstwerken worden aangeleverd, waarvan vier nieuw. "Er zijn heel veel ervaren kunstenaars, maar ook gedreven amateurkunstenaars die anders nooit hun kunst exposeren. Het is daarom zo mooi om te zien dat er zulke prachtige kunstwerken te zien zijn, elke editie weer", vertelt Kouw enthousiast.

De kunstenaars zijn zelf aanwezig bij hun eigen expositie, bezoekers hebben dus de mogelijkheid om ze in persoon te ontmoeten. "Als kunstenaar ben je vooral bezig met je eigen kunstwerken, maar wat ik zelf heel mooi vind is dat het de blik van de kunstenaar verbreedt naar andere kunstenaars. Het allermooiste is de ontmoeting tussen de kunstenaar en bezoeker."

In het dorpshuis is niet alleen een voorproefje te zien van de in totaal 70 deelnemers, maar zijn ook 75 kinderkunstwerken te bewonderen,  gemaakt door kinderen van scholen uit Schoorl en Groet worden geëxposeerd. "Het enthousiasme van kinderen is zo leuk om te zien, ze kunnen soms echt uren kijken naar één kunstwerk. Kunst doet echt wat met ze", besluit Kouw. (tekst gaat door onder foto)

De kinderen die meededen aan SCHIK 2022 (foto: aangeleverd)


In 2024 kan iedere bezoeker stemmen op de mooiste presentatie van de kunstwerken. Niet op de kunstwerken zelf maar op de gehele presentatie. "Smaken verschillen, daarom hebben we ervoor gekozen om bezoekers te laten stemmen over de mooiste presentatie. Zo gaat het niet om het kunstwerk zelf, maar om hoe de kunstenaar het presenteert", laat Kouw weten. De winnaar die eruit rolt wordt extra in het zonnetje gezet met een publieksprijs, de precieze prijs is nog een geheim.

Inschrijven kan vanaf maandag 25 december tot en met woensdag 14 februari. "We hopen dat kunstenaars indirect groeien, zo is er ook de mogelijkheid om kunstwerken te verkopen aan de bezoeker zelf", laat Kouw ons nog weten. Waarvan akte. Inschrijven kan via de website van SCHIK.
Pin It
Bekeken: 581x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/