Het tv-programma Opsporing Verzocht heeft dinsdagavond aandacht besteed aan de gijzeling en ontvoering die op 11 november plaatsvond in Egmond aan Zee. De politie heeft nog geen verdachten aan weten te houden. Tijdens de uitzending zijn beelden van de drie mannelijke ontvoerders getoond en werd meer verteld over de gewapende ontvoering.

Die bewuste zaterdagavond had een 42-jarige man uit Beverwijk afgesproken met een vrouw in een woning aan de Julianastraat. De man is eigenaar van een bedrijf dat zalen verhuurt en 'Yasmine' wilde er eentje huren voor een bruiloft. Toen hij rond 18:45 uur door de vrouw werd binnengelaten, werd hij door een man naar de keuken geduwd. Er waren nog twee mannen, waarvan een met een machinegeweer. Het slachtoffer moest zijn zakken legen, zijn horloge afstaan en op de grond gaan liggen. De daders bonden zijn armen en benen vast en deden een zak over zijn hoofd

De overvallers eisten 500.000 euro, al zijn meerdere bedragen genoemd. Het slachtoffer zei dat hij mogelijk wel aan wat contant geld kon komen, maar dat ze hem dan naar zijn woning zouden moeten brengen. Na een aantal angstige uren werd de man verteld dat “iemand” hem wilde spreken en dat hij daarheen werd gebracht. Rond 01:00 uur brachten de drie mannen hem in zijn eigen auto naar Delft. Een klein uur later kwamen ze aan op het Poptahof Noord, en haalden ze de zak van zijn hoofd om naar een flatgebouw te lopen. Op dat moment zag de zalenverhuurder zijn kans: hij sloeg een van de daders zo hard als hij kon en ging er vandoor. Daarna belde hij 112.  (tekst gaat verder onder de foto)

Het slachtoffer werd ontvoerd met zijn eigen witte Mercedes EQS 450


De auto van het slachtoffer, een witte Mercedes EQS 450, werd later teruggevonden op het parkeerterrein bij Partycentrum OnderOns aan de Kerkpolderweg elders in Delft. Een beveiligingscamera registreerde hoe ze parkeerden en daarna wegliepen.

De ontvoeringszaak heeft een aparte pagina op politie.nl. Hier staat een signalement van de vier ontvoerders. Op opsporingverzocht.avrotros.nl zijn de camerabeelden te zien en staan contactgegevens voor mensen die meer over de ontvoering denken te weten.
Pin It
Bekeken: 668x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/