Tijdens het tellen van de stemmen voor de Tweede Kamerverkiezingen is in Heiloo inderdaad een fout gemaakt. De hertelling woensdagochtend wees uit dat er inderdaad één stem bij een andere kandidaat van dezelfde partij terecht was gekomen.

"Er is een hertelling geweest van één lijst van één stembureau naar aanleiding van een melding van een inwoner. Die herkende zijn stem niet op de lijst", laat Bianca Validzic, woordvoerder van de BUCH. De werkorganisatie heeft nog niet eerder meegemaakt dat om een hertelling is gevraagd. "De Kiesraad gaf ons daarna opdracht om onderzoek te doen."

De hertelling vond woensdag vanaf 09:00 uur plaats in de brandweerkazerne van Heiloo en bevestigde de fout. Validzic: "Het totaal aantal stemmen op de partij blijft gelijk. Dat is nu aangepast in een corrigendum. Er is een nieuw proces-verbaal opgemaakt. Dat wordt vandaag naar het hoofdstembureau in Haarlem gebracht. De aangepaste uitslag wordt vandaag of morgen gepubliceerd op heiloo.nl."
Pin It
Bekeken: 422x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/