Kleine windturbines in het buitengebied; het is nog wel eens een controversieel onderwerp. Ondernemers die verduurzamen en energiekosten willen besparen zien zo'n 'boerenmolen' wel zitten, maar natuurliefhebbers vinden vooral dat ze het landschap ontsieren en het dierenleven verstoren. Daarom betrekt gemeente Alkmaar inwoners bij de beleidsvorming over deze windturbines. Dinsdag 31 oktober wordt een derde bewonersbijeenkomst georganiseerd in Schermerhorn.

Voor de bouw van kleine windturbines op private grond in het buitengebied is een concept-beleidskader opgesteld. Online konden mensen per email reageren of een digitale peiling invullen. Verder waren er medio september bewonersavonden in Schermerhorn en in Graft. "De gemeente Alkmaar heeft inmiddels al veel waardevolle reacties ontvangen en het concept-beleidskader daardoor op een aantal punten aangepast", laat Ashley Heijkoop-Horn van afdeling communicatie weten.

Richting de finale versie is er een derde en laatste participatieavond op 31 oktober in de Grote Kerk van Schermerhorn. De inloop is vanaf 19:00 uur. Aanmelden kan per email via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Op alkmaar.nl/kleinewindturbines wordt binnenkort bekendgemaakt welke reacties zijn ontvangen en wat de gemeente hiermee heeft gedaan. Ook het verslag van eerste twee fysieke bijeenkomsten komt binnenkort online.
Pin It
Bekeken: 803x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/