Het hoogste punt bij de bouw van achttien sociale huurappartementen in de Alkmaarse wijk Vroonermeer-Noord is bereikt. Woensdag werd dit feestelijk gevierd door Kennemer Wonen met omwonenden, huurdersorganisaties, de gemeente en de aannemer. De vlaggen werden gehesen door Krista Walter, directeur-bestuurder Kennemer Wonen, woonwethouder Jasper Nieuwenhuizen en Jan Piet Konijn, directeur van de ToekomstGroep.

"Dit betekent dat de oplevering van achttien sociale huurwoningen dichterbij komt. En dat is hard nodig!", laat Krista Walter weten. "De woningnood is hoog. Gemeente en wooncorporaties hebben samen een belangrijke maatschappelijke opgave. We moeten veel meer sociale huurwoningen toevoegen. Daar zetten we ons dagelijks voor in! Woningen die hard nodig zijn voor bewoners die willen doorstromen en/of nieuwe woningzoekenden."

Na korte toespraken van Krista Walter, Jasper Nieuwenhuizen en Jan Piet Konijn hesen zij de vlaggen gehesen. Hoog in de hijsbalk, die symbolisch op gelijke hoogte hing met het hoogste punt van de woningen. Daarna werd nagepraat onder het genot van flammkuchen en verse smoothies.

"Woningbouw is ook in Alkmaar een topprioriteit. Iedereen kent wel iemand die op zoek is naar een woning", aldus wethouder Jasper Nieuwenhuizen. "Het plan Vroonermeer bestaat uit circa 750 woningen waarvoor ook grote belangstelling was. Het is een prachtige Alkmaarse wijk geworden waar het prettig wonen, werken en recreëren is met een gevarieerd aanbod van woningen voor elke beurs. Deze appartementen zijn daar weer een welkome aanvulling op."

Het complex bevat straks achttien driekamerappartementen van zo'n 74 m2. Het gebouw wordt voorzien van lift, stadsverwarming en eigen parkeerplekken. Walter vult aan: "Naar verwachting worden de woningen in het voorjaar opgeleverd. Een mooi moment om naar uit te kijken en de nieuwe bewoners de sleutel te kunnen overhandigen van hun nieuwe woning. De oplevering van meer sociale huurwoningen is, zoals gezegd, hard nodig. Een thuis voor iedereen!" (foto: Kennemer Wonen)
Pin It
Bekeken: 695x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/