Nog even en dan is het zover. Op donderdag 19 oktober opent Het Middelwechhuis officieel haar deuren. De nieuwe Heerhugowaardse woonzorglocatie biedt straks een thuis voor mensen met dementie. "Ik kan niet wachten om met de bewoners door de tuin te wandelen of heerlijk in het zonnetje te zitten." Dat vertelt locatiemanager Elina Broeren.

Aan de Vork in Heerhugowaard wordt flink gebouwd. Het Middelwechhuis is de eerste van twee nieuwe woonzorglocaties in Heerhugowaard. Naast Het Middelwechhuis komt Het Huygenwaerthuis, dat over een kleine maand de deuren opent. In beide gebouwen wordt na de opening gespecialiseerde 24-uurs dementiezorg geboden. "In kleinschalige setting met 21 bewoners", legt Broeren van zorgorganisatie Dagelijks Leven uit. "Elke bewoner heeft een eigen studio. Ook zijn er twee gezellig ingerichte woonkamers en een mooie activiteitenruimte." (Tekst gaat verder onder de foto)

Het hoogtepunt van de bouw werd in mei gevierd.


Het piept en het kraakt in de zorg. Wie kijkt naar de bevolkingsgroei en vergrijzing ziet welke problemen op de zorg afkomen. Telde Nederland in 2015 nog 117.000 90-plussers, in 2040 zullen dat er naar verwachting 340.000 zijn. Hoewel niet alle dementerende Nederlanders hoogbejaard zijn, komt dementie wel veel voor in de oudste bevolkingsgroep. Het RIVM rekent dan ook op een verdubbeling van het aantal mensen met dementie binnen nu en twintig jaar. Een nieuwe zorginstelling met een ruime tuin en eigen kok, klinkt in dat licht bezien wellicht als prijzig. Maar is dat zeker niet, benadrukt Broersen. "Wonen in Het Middelwechhuis is betaalbaar, ook met alleen een AOW als inkomen. Mensen kunnen hier snel terecht als thuis wonen niet meer gaat."

Buurtbewoners en andere geïnteresseerden kunnen op donderdag 19 oktober een kijkje komen nemen in Het Middelwechhuis. Tussen 13:30 en 16:00 uur is er open huis aan De Vork 20 in Heerhugowaard. Meer informatie: dagelijks-leven.nl/heerhugowaard.
Pin It
Bekeken: 1408x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/