Fruitbomen, eetbare struiken, notenbomen en een waterpomp. De wensenlijst voor het voedselbos in Stompetoren is goed gevuld. Het bos in aanleg doet daarom ook mee aan Treevember, een actie die 'bomendonateurs' hoopt te scoren. Linda Appelman en haar compagnons kunnen alle steun gebruiken. "We hebben drie weken om geld op te halen voor extra bomen."

Linda is samen met Wendy Weel en Marjo van der Burg ruim een jaar geleden met de aanleg van een voedselbos begonnen aan de Noordervaart in Stompetoren. Er staan nu zo'n zeshonderd boompjes die tien jaar de tijd krijgen om tot een volwaardig bos uit te groeien. Mediapartner NH was eerder al op bezoek in het bos:

00:00
55
00:00


Nu heeft NH dus aandacht voor de doneeractie. Want er mogen dus best wat meer bomen bij, vinden ze in het Voedselbos. Daarom doen ze mee met Treevember, een boomplantmaand van The Pollinators, een stichting die streeft naar een gezonde leefomgeving voor bestuivende diersoorten. Wie wil kan bomen en struiken doneren en vervolgens ook zelf planten.

In het voedselbos van Linda, Wendy en Marjo is nog ruimte genoeg. "We hebben plek voor bomen en struiken zoals kers, pruim, appelbes, honingbes, pruimkers en framboos. Ook willen we zes notenbomen en twee tamme kastanjes planten." Daarnaast is een waterpomp hoog nodig. Doneren kan door geld over te maken op de speciale crowdfundpagina van het Stompetorense voedselbos. "Dat kan al vanaf 10 euro. Zo maken we het mooiste habitat voor bestuivende insecten in de Schermer, die je ook dagelijks kan bezoeken."

Op 11 november is de feestelijke plantdag voor de gedoneerde planten en bomen in Stompetoren. Naast het voedselbos in de Schermer doen in Noord-Holland ook de bossen op Texel en in Amsterdam mee aan Treevember.
Pin It
Bekeken: 356x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/