Alkmaar Noord krijgt een stadstoezichtpost en een tweede toezichthouder. Dat is het streven van het college van B&W. De mobiele post moet in of vlakbij Winkelcentrum De Mare komen is ook bedoeld voor de wijkagenten, gebiedsregisseur en de andere leden van het gebiedsteam. Na anderhalf jaar wordt geëvalueerd of de stadstoezichtpost een succes is en of er meer posten in de gemeente kunnen komen. Het laatste woord is aan de gemeenteraad.

Naar verwachting gaat de Alkmaarse akkoord. Het was immers de raad zelf die in januari een motie indiende voor de opzet van een mobiele stadstoezichtpost. Dit voor "de fysieke aanwezigheid van gebiedsteams op een herkenbare plek een positieve bijdrage kan leveren aan hun zichtbaarheid en vindbaarheid". Zichtbaarheid en vindbaarheid zijn belangrijke elementen die zowel in de kadernota Veiligheid 2023-2026 als in het coalitieprogramma staan, dus het college liet graag de mogelijkheden onderzoeken.

Een locatie in of bij Winkelcentrum De Mare is voor de hand liggend. Het college heeft een ruimte van Woonwaard in het winkelcentrum op het oog. De stadstoezichtpost zal dienen als basis voor de wijkagenten, gebiedsregisseur en de rest van het gebiedsteam, en is dus ook geschikt voor spreekuren en andere ontmoetingen met inwoners van Alkmaar Noord. Om de locatie kenbaar te maken zal een promotiecampagne worden opgezet. Daarbij krijgt het gebied in 2024 structureel een tweede boa.

"Met de inzet van een tweede dedicated wijk-boa's en de inzet van het gebiedsteam vanuit een herkenbare plek in Winkelcentrum de Mare, verwachten wij een positieve bijdrage aan de zichtbaarheid en vindbaarheid voor het gebiedsteam in Alkmaar Noord", aldus het college van B&W. "Het spreekt voor zich dat we goed gaan monitoren wat de factoren zijn die aan deze positieve bijdrage ten grondslag ligt en welke zaken we gedurende de proef kunnen aanscherpen dan wel moeten verbeteren. Hierbij gaan we gebruik maken van de jaarlijkse veiligheidsmonitor en de input van wijkpanels waarover u eerder bent geïnformeerd."

Er wordt anderhalf jaar proef gedraaid met de stadstoezichtpost in De Mare. Het college zal de ervaringen meenemen in de overweging om nog meer posten in de gemeente op te zetten. "Wij zullen daarover medio 2025 informeren en met een gericht voorstel komen."
Pin It
Bekeken: 607x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/