Als het aan de politiek ligt wordt binnenkort in Dijk en Waard legaal wiet geteeld. De gemeenteraad sprak zich dinsdagavond uit voor deelname aan het wietexperiment van de overheid. Al zorgde het onderwerp voor grote verdeeldheid tussen de zes coalitiepartners. "Met volle overtuiging zullen wij drie keer tegen stemmen", benadrukte fractievoorzitter Trijntje Johanne Visser- Hogeterp van ChristenUnie.

Het was juist wethouder en partijgenoot Fred Ruiten die met het voorstel kwam om in navolging van de voormalige gemeente Heerhugowaard mee te blijven werken aan het wietexperiment. Voor een beoogde teeltlocatie is al enige tijd een intentieovereenkomst van kracht, maar deze partij is nog niet aangewezen in het Rijksexperiment. Voor Visser- Hogeterp is het experiment op geen enkele manier bespreekbaar. "Onderzoek in Canada wijst uit dat de legalisering heeft gezorgd voor een toename van drugscriminaliteit. In Thailand is het besluit teruggedraaid omdat het gebruik onder jongeren toenam door legalisatie."

De fractievoorzitter sprak van een 'enorm slechte ontwikkeling'. Ook raadslid Willem Jan Mandersloot van coalitiepartner Senioren Dijk en Waard (SDW) was niet bepaald enthousiast. "De inconsequentie van het huidige gedoogbeleid is geen argument." Alle partijen, behalve de twee coalitiepartijen SDW en ChristenUnie, stemden uiteindelijk voor het plan. Het uiteindelijke besluit om deel te nemen aan het experiment ligt bij de Rijksoverheid. Op 15 december start het experiment bij coffeeshops in Tilburg en Breda.
Pin It
Bekeken: 790x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/